Öne Çıkan Yayın

Uyku Rutuni

Merhabalar Uzun zamandır herkesin sorduğu beklenen yazı uyku rutuni, Öncelikle burada yazacaklarım püf noktaları ve rutunin özeti nite...

27 Mayıs 2016 Cuma

FISHER PRICE UYKU ARKADAŞI

Küçük güncemizin en yakın arkadaşı namı değer ÇİKO:)

Uyku rutuni yardımcılarımızdan bu küçük oyuncağı biraz tanıtalım.

Piyasada çok fazla uyku arkadaşı var. Uyku arkadaşı seçiminde dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Alacağınız uyku arkadaşı canlı renklere sahip olması gerekir. Bebeğin tutacağı girintili çıkıntılı el kol gibi ayrıntıları olması gerekir. Sert olmamalı. Üstündeki kumaş yıkanabilir şekilde olmalı. Eğer müzikli bir uyku arkadaşı seçtiyseniz ses düzeyi yumuşak olmalı. Uyku arkadaşı sadece yatağında durmalı gündüz gün içinde bebeğin oynaması için eline verilmemeli. Sadece bebek uyurken, uyumak üzereyken uyku arkadaşını görmesi lazım. Uyku rutunine de aynı zamanda iyi bir yardımcı. Bebek yatağa yattığında uyku arkadaşını görünce direk aklında uyku çağrışımı yapmak burada en büyük amacımız.
Peki uyku arkadaşı ne işe yarıyor; Adı üstünde uyku arkadaşı:) Şimdi bebeklerde sistem şöyle çalışıyor. Bebeğin uykusu geldiği an bebeğin nerede uykuya daldığı çok önemli. En çok yapılan yanlış memede uyutma, kucakta uyutma. Belki uyuturken kolayınıza geliyor, ama bebek o anda nasıl uyuduğunu, nerede uyuduğunu kodluyor. Örneğin kucakta uyuduğu zaman diyor ki, uykum olduğu için huzursuzdum ve kucakta uyuya kaldım, demek ki burada uykuya dalabilirim.  Daha sonra siz onu yatağına alıyorsunuz uyumaya devam ediyor. İlk uyandığında bakıyor kucakta değil, etrafında başka şeyler var, farklı bir yer, haliyle korkuya kapılıyor. Ben neredeyim düşüncesine giriyor ve uykusu bölünüyor. Uyku arkadaşı tam burada devreye giriyor. Bebek sadece uykuya dalmadan önce gördüğü bu oyuncak, nesne vsyi gördüğünde uyku zamanının geldiğini ve birazdan uykuya dalınacağını kodluyor. Yatağında uyku arkadaşıyla uyuyan bebek uykusu bölünüp uyandığında karşısında yine aynı oyuncağını görüyor, ona sarılıyor vs. Bu sayede bebek kendini güvende hissediyor ve uykusuna kaldığı yerden devam ediyor.
Uzmanların söylemi ve kutunun üstünde 4 aydan sonra kullanılabileceğine dair bilgi var. Biz henüz 3 aylıkken yatağına koyduk. İlk başlarda sadece izledi, seyretti büyüdükçe sarılıyor, kendi kendine konuşuyor, oynuyor ve beraber uyuyorlar. Biz uyku arkadaşı için Fisher Priceın uyku oyuncağını seçtik. Adını Çiko koyduk.Hala kullanıyoruz çok memnunuz.

Umarım işinize yarar.

Hiç yorum yok: